Tijdens een concert in een theater brengt Erna met Mogambo een muzikale bloemlezing uit de Spaanse en Latijns-Amerikaanse hitgeschiedenis van de 20 en 21-e eeuw.

Hart-verwarmende en -verscheurdende verhalen van Spanje naar de gekoloniseerde Latijns Amerikaanse landen; Mexico, Cuba, Puerto Rico, Canarische Eilanden, Brazilië, Venezuela, Colombia. Hoe is dat gegaan?

Een warme impressie met eigen interpretaties van teksten en muziek. Erna duikt in de teksten van de nummers en herleeft ze samen met haar audience.
De band maakt het verhaal muzikaal af door ieder op zijn instrument binnen de harmonie van de nummers de verhalen in te vullen.

Wanneer Mogambo met drummer, percusionist en saxofonist komen spelen wordt het altijd kicken en gezellig op de dansvloer.

Door de lekkere groovy latino beats in combinatie met een geweldig samenspel tussen de musici van Mogambo wordt de muziek stuwend en heeft iedereen zin om te bewegen.

Mogambo speelt originele latino muziek maar er is altijd plaats voor improvisatie, en in de solo's en improvisaties op de nummers worden er vaak uitstapjes gemaakt naar andere horizonten, zoals jazz, funk, disco, ritmo combinado, reggaeton en bluesbeats...

Mogambo Latinband

Moragues Music

Mogambo Latinband speelt zonder pardon de zomer recht de harten van het publiek in. Zon, salsa, rumba, pasion, bolero, merengue, samba; fiesta..


Mooie hispano koortjes, warme improvisaties, stralende zangeres, een geraffineerd spelende Spaanse gitarist, vette latin basgroove, smeuig solerende saxofonist en natuurlijk een dreamteam ritmesectie, Mogambo brengt u letterlijk in de tropen.


Mogambo Latinband wordt gevormd door een Spaanse frontline en een Antilliaanse ritmesectie. De muzikale grenzen van de Cariben, Zuid Amerika en Spanje worden weggevaagd, met veel plezier beleefd en opnieuw uitgevonden. Met Mogambo Latinband wordt het zelfs voor degenen die helemaal niks met salsa hebben genieten op de dansvloer, door de lekkere groovy latinoritmes krijgt iedereen zin om te bewegen.

Mogambo kan in verschillende formaties spelen; DUO, TRIO, KWARTET EN KWINTET

De basis van Mogambo, Marcos en Erna Moragues, zijn halverwege de negentiger jaren samen gaan werken, en wel op de Canarische Eilanden. Marcos; gitarist en Erna; zangeres ontwikkelden zich in de luwte van de Tropen als artiesten en musici door veel te spelen met hun collega's, voornamelijk Cubanen en Canarios in Spanje, later ook in Los Angeles en sinds 2001 in Nederland en Spanje. Erna is een Nederlandse "verspaanste" zangeres, doordat ze jarenlang op de Canarische eilanden woonde en een nog veel langere persoonlijke verbintenis heeft met Latino familie en vrienden, is de eigenheid van Latinomuziek er als vanzelf ingebakken. de Passie, de energie, de ritmes. Marcos Moragues is een Spaanse gitarist die met virtuoos spel en breed inzicht de harmonie van de band draagt.

Hier in Nederland spelen Marcos en Erna met twee fantastische musici van Curacao die hun Antiliaanse ritmes moeiteloos vermengen met de originele Spaanse ritmes van de bolero en de rumba. Op bas speelt met Mogambo; Harvey Mercera en op drums; Junior Martir. Met Harvey en Junior erbij wordt het met Mogambo altijd genieten, zowel op de dansvloer als voor de meer passieve luisteraar. Steekwoorden zijn; top-musici, dansen, luisteren, genieten, warme zomerse sfeer, solo's, intense songs,

De muzikale grenzen van de Cariben, Zuid Amerika en Spanje worden weggevaagd, met veel plezier beleefd en opnieuw uitgevonden.

Wanneer Mogambo op een concert geeft, bijvoorbeeld op een festival, dan speelt Mogambo met blazer en percussionist erbij. De band wordt uitgebreid met zeer goede performers tot kwintet of sextet. Patxi Valverde speelt saxofoon.

Tijdens een concert in een theater zingt Erna met Mogambo een verhalende bloemlezing uit de Spaanse en Latijns Amerikaanse populaire muziekgeschiedenis van de 20-e eeuw. Van Spanje en Portugal naar de gekoloniseerde Latijns Amerikaanse landen; Mexico, Cuba, Puerto Rico, Canarische Eilanden, Brazilië, Venezuela, Colombia en vice versa.

Het repertoire van Mogambo bestaat uit bolero's , Spaanse rumba's, Braziliaanse bossanova's en samba's, Cubaanse salsa, son, en chachacha. Op aanvraag speelt Mogambo ook jazz-standaards, chansons en/of een popsong. Deze worden dan in een nieuw Mogambo-jasje gestoken. Verder heeft Mogambo een repertoire van eigen nummers. Sommige nummers zijn van Marcos Moragues, andere zijn op teksten van Gorkis Rivas, enkele nummers heeft Erna met Harvey Mercera gemaakt, of Marcos in samenwerking met Saulo Socorro.

Rond de kerst speelt Mogambo ook Spaanse en Venezolaanse kerstliedjes (villancicos) en Christmas carols.

Bolero, rumba, flamenco, fado, son salsa, samba, swing, latinopop en bossanova. Viva la musica!!

Mogambo Latinband educatief;
concert op basisschool of in het voortgezet onderwijs.

tijdens dit concert van Mogambo zullen leerlingen opeens een baslijn mee moeten zingen, de clave mee klappen, zullen kinderen een koortje over moeten nemen, en met verschillende stijlen muziek kennismaken.

Terwijl de musici doen waar ze goed in zijn, worden er allerlei zaken over de verschillende instrumenten geleerd zonder dat de kinderen het door hebben
dat ze les krijgen. Ze beleven juist de muziek en de zang met volle teugen, het concert is altijd te kort.

evt. kunnen kinderen in combinatie met het te geven schoolconcert in groepen workshops volgen met de verschillende musici.

u kunt info opvragen over deze schoolconcerten via contactformulier.

Adres Capellastraat 4

9742 LK Groningen

Telefoon 050.5790648

Mobiel 06.24868709

E-Mail erna@mogambo.nl

K.v.K 02099461